Saturday, July 25, 2009

Lelaki Idaman Kalbu Saya

1) Jenis bangun pagi/awal (paling lambat pun pukul 10 am. Walaupun saya jenis bangun lambat. hahahah. Oppsy! - supaya dia boleh buat saya rasa macam nak bangun awal jugak. LOL ;p) 

2) Never miss his breakfast every morning. (I always find it sangat comel, lelaki yang pentingkan breakfast) =)

3) Tidak merokok pagi petang siang malam mahupun ketika stress.

4) Suka minum jus buah-buahan atau pun mineral water. Bukan Coke, Sprite, Kickapoo, mahupun rude Beer. heh. And yes, he doesn't drink alcoholic drinks too, of course.

5) Never miss his solat

6) Shampoo rambut tiap-tiap hari. (Walaupun saya pendek, tak dapat nak bau apabila bercakap dengan dia..)

7) Pembersih.

8) Pakai shower gel instead of sabun buku, gosok gigi at least 2 kali sehari-especially before tidur, pakai Listerine, pakai cleanser everyday, pakai shampoo ikut jenis rambut dia bukan main hantam je. (dalam erti kata lain, dia ni gedik la. So dia boleh geng dengan saya. haha)

9) Gentleman

10) Pandai main guitar or piano. (pastu ajar saya main ye? heh) =P

11) Pak lawak. Suka buat aku gelak sampai kentut.

12) Tapi haruslah seorang yang serious jugak.

13) Kalau boleh, lagi tua dari saya atau pun matang (tapi when I'm being childish ke apa, takde la dia nak sindir, herdik ke apa..)

14) Haruslah pandai jawab soalan saya, bila saya tanya kasut mana lagi cantik. (jawab dengan penjelasan sekali, mengapa ia lebih cantik. haha) =P

15) Mempunyai mata yang besar 

16) Kuku yang sentiasa pendek dan rapi.

17) Mempunyai kening yang tebal. (Oh..so sexy! I likeee! heh)

18) Muka type2 yang macho/rough look/bad boy look. Bukan cute. Bukan cantik. Bukan jambu. Bukan budak-baik look (nerdy/geeky look)

19) Memahami bahawasanya perempuan mempunyai PMS setiap bulan. (So dia takde la tiba-tiba I tengah mood sedih sedih ke apa, tiba tiba nak marah tak tentu pasal)

20) Mempunyai rambut yang cantik

21) Mempunyai bulu kaki, bulu tangan, janggut dan juga sedikit bulu dada. (sebab macam best nak tarik bulu dia tuh bila saya bosan. hahaha)

22) Tidak kurus kerempeng. (Saya suka chubby or berisi sikit.. Baru lah best nak peluk! hihih. Kalau tuff lagi awesome. hehe)

23) Tinggi at least sekepala dari saya. Kalau boleh, even bila saya sudah memakai 5 inch heels pun kamu masih tinggi sekepala dari saya. Saya suka lelaki tinggi! Sexy. heheh =P

24) Tidak berantai, bergelang mahupun beranting-anting 

25) Mempunyai gigi yang cantik. (supaya bila dia senyum, sejuk hati saya tengok gigi dia putih berseri lagi tersusun rapi)

26) Rajin mengaji (pastu nanti kita mengaji sama sama, nak? hehe) =)

27) Suka minum susu kotak fresh milk or yogurt drink. Sebab saya rasa sangat comel bila laki minum minuman itu. hihih  (Adoi...Hahahahah. Pelik2 je aku ni ;p)

28) Tak poyo. (aku cukup pantang lelaki poyo. Bukan laki je la, actually. Sape2 je la yang jenis poyo. huhu. Poyo duit ke, poyo sebab hensem ke, poyo sebab handphone dia power ke, poyo sebab dia anak somebody ke, poyo sebab bapak dia mix dengan Bangladesh ke, poyo sebab kereta dia bunyik macam konon2 hebat ke, poyo sebab dia tahu about some things ke..poyo dia pandai ke, poyo hebat ke, poyo apa-apa sahaja lah..) Rilex and humble je sudahh...

29) Bukan rempit.

30) Bukan juga hip hoppers, budak skin, budak emo..and whatsoever lah... Rilex sude..

31) Pandai nyanyi. (in other words, suara sedap la. Pastu awak nyanyi untuk saya, ye? Buat lagu ke....heheh ;p)

32) Mampu mengeluarkan air mata di depan saya. (bukan jenis yang control macho 24/7..tapi bukan la yang lembik, sikit2 nangis..haha) ;p

33) Badan yang sasa. Wowwiee.. saya suka tengok lelaki yang tuff! =D

34) Bukan typical guy yang saya selalu kenal

35) Hormat perempuan

36) Bijak tapi bukan nerd.

37) Pandai berkata kata. Dengan makcik2 ke..dengan orang2 tua ke..dengan cikgu..dengan budak ke.. Tetapi bukan pandai bermain kata. Itu pentipu namanya..

38) Janggut dia bersih...bukan kusut masai (ee..geli..huhu) =P

39) Bau wangi all the time.. (ahh...sangat best!! Saya sangat suka lelaki wangi!! I find it sexy...heheh ;p) 

40) Tidak memakai warna pakaian yang common seperti hitam & biru all the time. Try la pakai hijau ke, putih ke..merah ke...pink ke.. kan cantik.. Ini asik itam memanjang..bosan dowh.. =P Oh, and I like seeing guys in white, actually. Just fyi.

41) Kuat.

42) Suka budak-budak

43) Suka binatang. Kecuali cicak, lipas dan tikus.

44) Romantic and schweet and caring =)

45) Dengar semua jenis lagu. Bukan lagu rock je memanjang. Pastu boleh nyanyi lagu Micheal Buble kat saya..heh

46) A charming, lovely, and fun person to be with!


47) Perangai dia comel. Suka buat saya geram dekat dia. hehe


48) Not a player, of course!


49) Seorang yang sangat baik dan pandai jaga hati saya =)

50)  Not a perfect guy. (Because ini hanyalah angan angan. Ada ke orang yang macam ni? Kalau ada, macam he's too good to be true, I think. hehe. Plus, saya tahu siapalah saya, nak mintak semua ni. Heee..  Saya pun memang tak perfect pun.  As long as dia baik terhadap saya, is memadai enough..)





Haaaa..detail tak? hahaha. Gila merepek aku list benda-benda ni semua. Yang tak penting pun nak tulis jugak. Hahahaha. Ok, sekian! Ada banyak lagi..tapi yang lain-lain tu...biarlah rahsia ye..hehe =P






P/s: Please don't take this seriously. Ini main-main je lah! Adei..



XOXO,
S.

15 comments :

  1. amboi, banyak nye. mane nak carik yg menepati sume tu? :)

    ReplyDelete
  2. Wahhh!!Kena cari laki metrosexual, tp ade ke laki ske minum yogurt?=p

    ReplyDelete
  3. mak aii..bapak detail ko kasik characteristic2 lelaki idaman ko...bagus2..dat was so u..huhu..

    ReplyDelete
  4. eh, are we into the same type of guy here? ;)

    ReplyDelete
  5. dalam banyak2 yang ni "21) Mempunyai bulu kaki, bulu tangan, janggut dan juga sedikit bulu dada. heh" lawak2

    ReplyDelete
  6. feel free to visit http://suterasifon.fotopages.com for exclusive sutera chiffon from terengganu with negotiable price :)

    ReplyDelete
  7. ah...we have the same type =)and the best thing is..my boyfriend fits almost everything on the list ;p

    ReplyDelete
  8. 18) Muka type2 yang macho/rough look/bad boy look. Bukan cute. Bukan cantik. Bukan jambu. Bukan budak-baik look (specky & nerdy look)

    baiklah. jikalau jumpa sesiapa yang menepati list wani TETAPI adalah budak baik/nerd/specky look... pass kat sini ye... hehehehehe~

    ReplyDelete
  9. wani.. i used to be like u.. had a longggg list of characters in a guy im looking for..

    but as i get older.. i realized that the long list is become unrealistic.. not i focused on the key features yang betul2 im looking for in a guy.. yg lelain2 tu im willing to compromise.. hehe

    gut luck in finding your dream guy k !!!

    ReplyDelete
  10. are you crazy?? heh

    ReplyDelete
  11. ohhhh saye juga suke lelaki yang WANGI !!!!!!! yeayyyyyyy

    ReplyDelete
  12. mak oi dik. pjgnya. doa byk2 insyaallah dpt. tp not 100% yg kita nak tu mesti kita dpt..cukup baik kalu dpt 90% dr list tu.

    kak bckp dr pengalaman. akak pun ikutkn byk nak senarai tapi bila tgk list org lain br perasan yg si dia dah ckp ok dan diri ni pun x sempurna mana.

    ReplyDelete
  13. Interesting. terpanggil untuk penuhi semua ciri2 lelaki idaman tu kalaupun mungkin bukan untuk cik schazwany :)

    ReplyDelete

Copyright © 2014 Shazwani Hamid's Blog